Behandeling

Ablatie

Bij ablatie wordt weefsel behandeld door middel van verhitting of bevriezing. Ablatie kan worden toegepast bij zowel goedaardige als kwaadaardige afwijkingen van beperkte omvang, net als voor pijnbestrijding.

Ablatie

Wat doen wij tijdens de behandeling?

Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd met behulp van naalden, die heel gericht kunnen verhitten of bevriezen (cryo-ablatie). Op kleine schaal voeren we ook behandelingen uit door middel van injecties met etsende vloeistoffen. Dit controleren we met radiologische beeldvorming. 

Ablatie

Hoe voeren wij de behandeling uit?

De behandeling wordt in de meeste gevallen uitgevoerd als een dagbehandeling, waarbij we gebruikmaken van echo’s of een CT-scan. In sommige gevallen kiezen we voor een korte narcose. Voorafgaand aan de punctie met de ablatienaald wordt het betreffende gebied meestal verdoofd. De behandeling zelf gaat relatief snel; het duurt ongeveer een half uur. Cryo-ablatie duurt langer, ongeveer 1 uur. Na de behandeling voelt u nauwelijks pijn, maar er kan wel tijdelijk wat ongemak zijn.

Werkwijze Transparant Kliniek

Hoe gaan wij te werk?

De ablatienaalden worden met behulp van een echo of CT-scan in de betreffende plek gebracht en speciale apparatuur zorgt voor verhitting of bevriezing. Het weefsel wordt niet verwijderd en er is geen incisie (snijden) nodig. Het dode weefsel wordt door het lichaam zelf opgeruimd, wat resulteert in een klein litteken op de plaats van de behandeling. Gedetailleerde informatie over de specifieke behandelmethoden voor verschillende organen vindt u in onze patiëntenfolders.

1

Cirkel

Verwijzing onderzoek

Uw (huis)arts vraagt een ablatie aan en geeft u een verwijzing

2

Cirkel

Afspraak maken

U maakt een afspraak bij onze kliniek voor het uitvoeren van de ablatie. U bent snel aan de beurt

3

Cirkel

Dag van het onderzoek

Onze specialist voert de ablatie uit. Dit duurt gemiddeld 30-60 minuten

4

Cirkel

Uitslag onderzoek

De specialist bespreekt de uitgevoerde behandeling met de aanvrager van het onderzoek

Transparante feiten

  • calendar_month
    Wachttijd tot onderzoek
    0 dagen
  • bar_chart
    Duur van de behandeling
    30-60 min
  • schedule
    Hersteltijd in dagen
    1 dag
  • euro
    Volledig vergoed

Werkwijze

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de ingreep blijft u nog even onder controle in onze kliniek, zodat u rustig kunt bijkomen en herstellen. Voelt u zich goed? Dan mag u naar huis met adviezen voor het vervolgtraject en eventuele afspraken voor verdere controles. In de meeste gevallen zijn er weinig klachten achteraf en kunt u ’s avonds gewoon eten. Wij nemen ook contact op met uw (huis)arts. U bent snel weer in staat om uw normale dagelijkse activiteiten te hervatten.

“Mijn werk is afwisselend en altijd betekenisvol. Ik kan echt het verschil maken voor onze patiënten. Dat vind ik heel bijzonder."
Miranda ten Brinke Radiodiagnostisch laborante
Shape

Veelgestelde vragen

Welke artsen werken bij Transparant Kliniek?

Transparant Kliniek werkt voor alle huisartsen en medisch specialisten die bij ons een onderzoek of behandeling aanvragen. Het medisch specialisme van Transparant Kliniek is radiologie. De artsen binnen Transparant Kliniek zijn dan ook radioloog.

Ik ben (mogelijk) zwanger. Kan ik dan wel een radiologisch onderzoek of behandeling ondergaan?

Bent u (mogelijk) zwanger, dan is er in het geval van echografie geen beperking. Voor overige onderzoeken is het verstandig om dit vooraf te bespreken met de aanvrager van het onderzoek, in verband met mogelijke risico’s. Er kan, als dat nodig is, gekozen worden voor een ander soort onderzoek. Soms is uitstel van het onderzoek beter.

Wordt een onderzoek of behandeling bij Transparant Kliniek vergoed door mijn zorgverzekering?

Wij werken samen met ziekenhuizen. Als u wordt doorverwezen vanuit het ziekenhuis naar onze kliniek, dan is dat bedoeld om u sneller te helpen. Dit heeft geen effect op de vergoeding die uw zorgverzekering dekt. De vergoeding verloopt tussen uw zorgverzekeraar en het ziekenhuis, omdat u daar in zorg bent en u blijft onder behandeling bij uw eigen arts/specialist.

Is een verwijzing van een huisarts of specialist verplicht voor een onderzoek of behandeling?

Een verwijsbrief van uw behandelend arts is voor alle onderzoeken verplicht. Vergeet u niet om deze verwijsbrief mee te nemen naar de kliniek? Vergeet bij een MRI-scan ook niet om het ingevulde vragenformulier mee te nemen.

Shape
Wij staan klaar om u te helpen!
Neem contact met ons op